HAPPY DANCE – Na przekór nowotworom

Formularz Zgłoszeniowy

Regulamin

HAPPY DANCE  – na przekór nowotworom

17 maja o godzinie 10:00 w Arenie Legionowo zostanie zrealizowany teledysk do piosenki Pharella Wiliamsa Happyw ramach projektu Happy Dance na przekór nowotworom. Inicjatorką jest Beata Dyrda, która sama wygrała walkę z tą ciężką chorobą. Teledysk, który powstaje w ramach projektu, ma na celu globalne zaakcentowanie walki z nowotworami. Do realizacji teledysku zaangażowano osoby, które wygrały walkę z nowotworem, najbliższe otoczenie tych osób oraz osoby prywatne, które z potrzeby serca chciały włączyć się w ten projekt.

Pomysł na zrealizowanie projektu zrodził się z potrzeby serca inicjatorki – Beaty Dyrdy – która prywatnie jest pierwszą w Polsce instruktorką Booiaki – nowej, tanecznej formy fitnessu. Kiedy udało jej się zdobyć upragnioną licencję instruktorską nic nie wskazywało na to, że karierę tancerki będzie musiała przesunąć. W sierpniu zeszłego roku Beata dowiedziała się, że ma raka. Podjęła walkę, którą wygrała. Teraz chce przelewać nadzieję i wiarę w zdrowie na innych, zarażając ich miłością do tańca.

– Pamiętam moment, w którym dowiedziałam się, że mam raka.  To był ciepły letni dzień. Siedziałam z bliskimi w ogrodzie i cieszyliśmy się swoją obecnością. Zadzwonił telefon, a później zapanował chaos i rozpacz – wspomina Beata, inicjatorka projektu „Happy Dance”.

W całkowicie niekomercyjny projekt zaangażowało się mnóstwo przedstawicieli firm i instytucji, którzy uwierzyli w sens i przesłanie projektu. Inicjatywa została objęta honorowym patronatem Prezydenta Miasta Legionowa.  Współorganizatorem projektu została Ogólnopolska Organizacja Kwiat Kobiecości, która na co dzień zajmuje się edukacją i profilaktyką z dziedziny ginekologii onkologicznej.

Dziękuję wszystkim osobom i firmom, które postanowiły zaangażować się w ten projekt, a tym samym zaufały mi. Nie udałoby mi się to, gdyby nie Kwiat Kobiecości, proKoncept, Urząd Miasta Legionowa, Hotel BoniFaCio, TMS Studio, Arena Legionowo czy wspaniała Ula z Fundacji Urszuli Jaworskiej, która objęła patronat nad projektem. Zależy mi na tym, aby dołączyło do projektu jak najwięcej osób, dlatego też gorąco zapraszam do zgłaszania się przez formularz znajdujący się na stronie internetowej www.kwiatkobiecosci.pl –dodaje Beata Dyrda.

Wszelkie szczegółowe informacje znajdują się na stronie Beaty:  www.facebook.com/booiaka.beata.dyrda

Oraz na stronie internetowej współorganizatora, Ogólnopolskiej Organizacji Kwiat Kobiecości:

www.kwiatkobiecosci.pl