Mocne brzmienie w Centrum Onkologii

Kolejne spotkanie  z pacjentami Centrum Onkologii miało duży format. Wszystko to za sprawą Komendanta Szkoły Podoficerskiej Wojsk Lądowych w Poznaniu St. chor. sztab. Marka Kajko oraz jego podopiecznych „Orkiestry Kadetów”, którą dyrygował  szer. kdt Michał Niedziałek a piękną solistką orkiestry była szer. kdt Anna Maria Żołyniak.  To piękne spotkanie mógł się odbyć dzięki zaangażowaniu całego Centrum Onkologii wraz z dyrekcją oraz  Fundacji Urszuli Jaworskiej. Pacjenci mieli możliwość wysłuchania wspaniałych utworów granych przez orkiestrę wojskową. Frekwencja na występie była niesamowita, a bisy były wykonywane dwukrotnie. Pacjentom bardzo się występ podobał dlatego pewnie jeszcze w tym roku orkiestra zjawi się w Centrum Onkologii ponownie. Było wiele wzruszeń i radości oraz trochę łez. Muzycy po występie mieli również czas by chwilę z pacjentami porozmawiać. Kierownikiem artystycznym wydarzenia była Marzanna Graff.

co_21_1_20014_4_logo

co_21_1_20014_8