Dzi艣 w podsumowaniu naszych cyklicznych projekt贸w czas nas 饾棩饾棽饾椃饾棽饾榾饾榿饾椏 饾棗饾棶饾槃饾棸饾椉虂饾槃 饾棪饾槆饾椊饾椂饾椄…

馃摚Dzi艣 w podsumowaniu naszych cyklicznych projekt贸w czas nas 饾棩饾棽饾椃饾棽饾榾饾榿饾椏 饾棗饾棶饾槃饾棸饾椉虂饾槃 饾棪饾槆饾椊饾椂饾椄饾槀. To od tego wszystko si臋 zacz臋艂o!馃槒, a nasz Rejestr przez lata by艂 najwi臋kszym pod wzgl臋dem liczby zarejestrowanych os贸b 鈥 Bankiem Dawc贸w Szpiku Kostnego w Polsce.馃憦馃憦馃憦

馃搷Obs艂ug膮 Rejestru oraz za kontakt z potencjalnymi dawcami od 饾煯饾煬饾煬饾煰 roku nieprzerwanie odpowiada Kierownik Rejestru 饾棤饾棶饾椏饾椂饾槀饾榾饾槆 饾棔艂饾棶饾榾饾槆饾棸饾槆饾槅饾椄.鉂わ笍馃挭

馃搷Obecnie ze wzgl臋du na ogromne koszty pozyskania nowych dawc贸w Fundacja nie poszerza ju偶 swojego Rejestru, ale ca艂y czas obs艂uguje zarejestrowane w nim osoby.

馃搷Najcz臋stsze zg艂oszenia, kt贸re wp艂ywa艂y do nas w tym roku to pro艣by o zmian臋 swoich danych oraz pytania czy nadal kto艣 widnieje w naszej bazie.

馃搷Rejestr Fundacji zrzesza ponad 饾煭饾煭 饾榿饾槅饾榾. dawc贸w szpiku. Jest tak偶e rejestrem, kt贸ry na swoim koncie ma ju偶 饾煰饾煱 udane przeszczepienia szpiku kostnego pochodz膮ce od dawc贸w zarejestrowanych w Fundacji. 鉂わ笍

馃搷Przy okazji warto wspomnie膰, 偶e dzi臋ki wieloletnim staraniom Fundacji w obszarze zmian systemowych w transplantologii i 艣wietnie opracowanym przepisom prawa (ustawa transplantacyjna) – Dawstwo Szpiku w Polsce dzia艂a na bardzo wysokim poziomie medycznym i funkcjonalnym. Polska jest liderem w Europie i na 艣wiecie w zasobach dawc贸w i poziomie ich wytypowania.馃憤馃挭

#szpik #rejestrdawc贸w #dawca #bia艂aczka #fundacja #fundacjaurszulijaworskiej #zosta艅naszymbohaterem #podsumowanie #rok2023 #dzia艂ania #wsparcie