饾棥饾棙饾棯饾棪 Witamy na naszym pok艂adzie Ewa Thanh Van Pl膮sek, kt贸ra jest wiceprezesem za…

馃敟饾棥饾棙饾棯饾棪馃敟 Witamy na naszym pok艂adzie Ewa Thanh Van Pl膮sek, kt贸ra jest wiceprezesem zarz膮du Fundacji! 呕yczymy satysfakcji z pe艂nionych obowi膮zk贸w oraz wytrwa艂o艣ci w d膮偶eniu do wszystkich wytyczonych cel贸w.

鉁匛wa od wielu lat wspomaga艂a nas jako wolontariuszka. Kilkana艣cie lat temu postanowi艂a wej艣膰 do 艣wiata medycyny, g艂贸wnie trudnej sfery onkologii. Prawa pacjenta 鈥 zar贸wno ma艂ego jak i du偶ego sta艂y si臋 nieod艂膮cznym elementem jej codzienno艣ci. Dzi臋ki jej osobistemu zaanga偶owaniu zako艅czy艂o si臋 sukcesem wiele zbi贸rek finansowych umo偶liwiaj膮ce leczenie w zgodzie z najnowsz膮 wiedz膮 medyczn膮, zar贸wno w o艣rodkach referencyjnych w kraju, jak i za granic膮.

鉁匴 2016 roku po raz pierwszy stan臋艂a na sali operacyjnej w roli cz艂onka zespo艂u operacyjnego podczas operacji nieodwracalnej elektroporacji nieresekcyjnego nowotworu w膮troby z zastosowaniem technologii NanoKnife. Od tamtego czasu uczestniczy艂a aktywnie w ok. 150 zabiegach leczenia z zastosowaniem technologii NanoKnife nieresekcyjnie po艂o偶onych nowotwor贸w trzustki, w膮troby oraz prostaty.

鉁匴 2020 roku, gdy 艣wiat opanowa艂a pandemia pomaga艂a medykom, aktywnie propagowa艂a konieczno艣膰 i zasadno艣膰 powszechnego zaufania dla nauki oraz programu powszechnych szczepie艅 przeciwko Covid-19.

鉁匬ozyskane w ci膮gu tego czasu wiedza, do艣wiadczenia i kontakty pozwoli艂y jej w lutym 2022 z chwil膮 wybuchu wojny w Ukrainie stan膮膰 jako jedna z tysi臋cy wolontariuszy, by skutecznie wspiera膰 uchod藕c贸w wojennych, w艣r贸d kt贸rych przybywa艂y tak偶e osoby z aktywnymi chorobami nowotworowymi.

鉁匫d wielu lat organizuje akcje dla pacjent贸w oddzia艂贸w i klinik onkologicznych, m. in. dla dzieci leczonych w Klinice Onkologii i Chirurgii Onkologicznej Dzieci i M艂odzie偶y w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.

鉁匴 lutym 2023 roku odebra艂a z r膮k Ministra Zdrowia Odznak臋 Honorow膮 „Za Zas艂ugi w Ochronie Zdrowia” – za wieloletni膮 dzia艂alno艣膰 spo艂eczn膮 na rzecz chorych i potrzebuj膮cych.

饾棖饾椂饾棽饾榾饾槆饾槅饾椇饾槅 饾榾饾椂饾棽台, 饾槆虈饾棽 饾椃饾棽饾榾饾榿饾棽饾榾虂 饾槆 饾椈饾棶饾椇饾椂! 鉂わ笍馃憤馃挭

#fundacjaurszulijaworskiej #zosta艅naszymbohaterem #wiceprezes #fundacja #news