­ŁŚí­ŁŚś­ŁŚ¬­ŁŚŽ Witamy na naszym pok┼éadzie Ewa Thanh Van Pl─ůsek, kt├│ra jest wiceprezesem za…

­čöą­ŁŚí­ŁŚś­ŁŚ¬­ŁŚŽ­čöą Witamy na naszym pok┼éadzie Ewa Thanh Van Pl─ůsek, kt├│ra jest wiceprezesem zarz─ůdu Fundacji! ┼╗yczymy satysfakcji z pe┼énionych obowi─ůzk├│w oraz wytrwa┼éo┼Ťci w d─ů┼╝eniu do wszystkich wytyczonych cel├│w.

ÔťůEwa od wielu lat wspomaga┼éa nas jako wolontariuszka. Kilkana┼Ťcie lat temu postanowi┼éa wej┼Ť─ç do ┼Ťwiata medycyny, g┼é├│wnie trudnej sfery onkologii. Prawa pacjenta ÔÇô zar├│wno ma┼éego jak i du┼╝ego sta┼éy si─Ö nieod┼é─ůcznym elementem jej codzienno┼Ťci. Dzi─Öki jej osobistemu zaanga┼╝owaniu zako┼äczy┼éo si─Ö sukcesem wiele zbi├│rek finansowych umo┼╝liwiaj─ůce leczenie w zgodzie z najnowsz─ů wiedz─ů medyczn─ů, zar├│wno w o┼Ťrodkach referencyjnych w kraju, jak i za granic─ů.

ÔťůW 2016 roku po raz pierwszy stan─Ö┼éa na sali operacyjnej w roli cz┼éonka zespo┼éu operacyjnego podczas operacji nieodwracalnej elektroporacji nieresekcyjnego nowotworu w─ůtroby z zastosowaniem technologii NanoKnife. Od tamtego czasu uczestniczy┼éa aktywnie w ok. 150 zabiegach leczenia z zastosowaniem technologii NanoKnife nieresekcyjnie po┼éo┼╝onych nowotwor├│w trzustki, w─ůtroby oraz prostaty.

ÔťůW 2020 roku, gdy ┼Ťwiat opanowa┼éa pandemia pomaga┼éa medykom, aktywnie propagowa┼éa konieczno┼Ť─ç i zasadno┼Ť─ç powszechnego zaufania dla nauki oraz programu powszechnych szczepie┼ä przeciwko Covid-19.

ÔťůPozyskane w ci─ůgu tego czasu wiedza, do┼Ťwiadczenia i kontakty pozwoli┼éy jej w lutym 2022 z chwil─ů wybuchu wojny w Ukrainie stan─ů─ç jako jedna z tysi─Öcy wolontariuszy, by skutecznie wspiera─ç uchod┼║c├│w wojennych, w┼Ťr├│d kt├│rych przybywa┼éy tak┼╝e osoby z aktywnymi chorobami nowotworowymi.

ÔťůOd wielu lat organizuje akcje dla pacjent├│w oddzia┼é├│w i klinik onkologicznych, m. in. dla dzieci leczonych w Klinice Onkologii i Chirurgii Onkologicznej Dzieci i M┼éodzie┼╝y w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.

ÔťůW lutym 2023 roku odebra┼éa z r─ůk Ministra Zdrowia Odznak─Ö Honorow─ů „Za Zas┼éugi w Ochronie Zdrowia” – za wieloletni─ů dzia┼éalno┼Ť─ç spo┼éeczn─ů na rzecz chorych i potrzebuj─ůcych.

­ŁŚľ­ŁŚÂ­ŁŚ▓­ŁśÇ­Łśç­Łść­ŁŚ║­Łść ­ŁśÇ­ŁŚÂ­ŁŚ▓╠Ę, ­Łśç╠ç­ŁŚ▓ ­ŁŚĚ­ŁŚ▓­ŁśÇ­Łśü­ŁŚ▓­ŁśÇ╠ü ­Łśç ­ŁŚ╗­ŁŚ«­ŁŚ║­ŁŚÂ! ÔŁĄ´ŞĆ­čĹŹ­čĺ¬

#fundacjaurszulijaworskiej #zostańnaszymbohaterem #wiceprezes #fundacja #news