Złoty Krzyż Zasługi dla Urszuli Jaworskiej

Wczoraj (15 września 2015r.) podczas sesji zamykającej VII Ogólnopolskie Forum Inicjatyw Pozarządowych prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Bronisław Komorowski wręczył odznaczenia państwowe zasłużonym działaczom organizacji pozarządowych. Jest nam niezmiernie miło iż jedną z osób, które znalazła się w tym zaszczytnym gronie, wyróżnionych przez Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego była Urszula Jaworska, odznaczona Złotym Krzyżem Zasługi.

Prezydent w przemówieniu podziękował całemu sektorowi organizacji pozarządowych, pogratulował wszystkim uhonorowanym gościom.. W dalszej części dotknął kilku istotnych spraw dotyczących sektora NGO, wyzwań jakie stoją przed organizacjami, oraz bolączek związanych ze zmianami w myśleniu Polaków o filantropii i pomaganiu. Prezydent mówił też o tym, że dobra w założeniach zasada przekazywania 1% podatku dla OPP, zastąpiła Polakom prawdziwą filantropię.

Wśród odznaczonych znalazło się wiele wybitnych osobowości, działających w środowisku organizacji pozarządowych. Wszyscy pracownicy i przyjaciele Fundacji Urszuli Jaworskiej, składają również Pani Urszuli  szczere gratulacje.

2014_09_18_res1

2014_09_18_res2