"To tak, jakbyśmy znaleźli niezwykle skuteczną technikę ratowania ludzi przed utonięciem, ale po wyciagnięciu człowieka z wody pozostawili go, kaszlącego na wpół uduszonego, własnemu losowi w poczuciu, że zrobiliśmy to, co do nas należało". FITZHUGH MULLAN,

...My robimy więcej

Spotkanie z pacjentami ze stwardnieniem rozsianym w Opolu

13 grudnia 2014

9 grudnia odbyły się warsztaty dla pacjentów ze stwardnieniem rozsianym z Opola. Dzięki przychylności Wojewódzkiego Specjalistycznego Zespołu Neuropsychiatrycznego im Św. Jadwigi w Opolu mogliśmy spotkać się z pacjentami w tym miejscu właśnie miejscu. W spotkaniu uczestniczyła Pani dr Małgorzata Gardzińska , która dzieliła się swoją wiedzą lekarską na temat stwardnienia rozsianego z pacjentami. Pani dr hab. Mariola Kosowicz, która po raz kolejny cudnie poprowadziła zajęcia z chorymi oraz mgr Bogumiła Kuźniak jako doświadczona pielęgniarka SM,  miała wystąpienie na temat praktycznych aspektów życia z chorobą, codziennej pielęgnacji i rehabilitacji. W spotkaniu wzięli udział również przedstawiciele opolskiego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Zaangażowanie pracowników opolskiego oddziału ZUS przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za wkład w nasze warsztaty i w imieniu pacjentów dziękujemy

Opole_1

Opole_2